2012.10.18.
10:37

Írta: brenyus

Ajtózár csere biztonsági zárakkal

Ajtózár csere biztonsági zárakkal:

 

tel.jpg

Az ajtózár csere mindig biztonsági zárakkal kell, hogy történjen. Ne elégedjünk meg olyan ajtózárral ami olcsó és csak díszként szolgál. Igen jól írtam: díszként.    Nagyon sok olyan zár létezik főleg amiket a ( piacokon lehet megvásárolni). A piacra kimegy az ember és több zár típusból tud választani ami mondjuk elég olcsó is. És? És utána mire számítunk, hogy majd felhívunk egy zárszerelőt aki majd a megvásárolt zárat felszereli nekünk?

Ne higgye azt senki, hogy ezt egy olyan zárszerelő aki a munkájára igényes valóban el fogja nekünk vállalni.
Miért?

1. Egy olyan zárat senki sem szeret felszerelni amiről nem tudják, hogy miféle zár, ki a gyártója? van-e Mabisz minősítése? Stb..

2. Nem tud rá garanciát vállalni. Egy ajtózár cseréjénél fontos a garancia, így ha a szerelő hibája miatt történik valami a zárral, például nem jól szerelte fel vagy hasonló ingyen ki kell cserélni, hisz vállalt érte garanciát!

Milyen márkájú ajtózárak léteznek?

 

biztonsagi.jpgNagyon sok cég foglalkozik zár gyártásával. Ezek olyan cégek akik nem csak Magyarországon, de az egész világon elismertek. Zár típusaik világszínvonalban megbízhatóak. A biztonsági zárakat gyártó cégek, akik elismertek: Cisa, Mottura, Viro, Mul-T-Lock, Atra, Cr, stb..

Mit várunk el egy ajtózártól?

Szerintem ezt senkinek sem kell ecsetelni. Minimum, hogy fúrás- savazás- letapogatás- zártörés ellen védett legyen. Ezek a leggyakoribb betörési módszerek.

Ajtózár vagy Hevederzár?

biztonsagi1.jpgAz ajtózár is ha minőségi nagyon jól tudja védni lakásajtónkat. A hevederzár annyiban különbözik egy ajtózártól, hogy a hevederzár vízszintesen vagy függőleges helyezkedik el belülről az ajtón, kívülről csak egy karika látszik így nincs támadási felülete.  A hevederzár 2 vagy 4 ponton rögzül a falba ezáltal meggátolja, hogy be tudják rúgni vagy feszíteni az ajtót. Általában a betörések nagy része a bejárati ajtón keresztül történik, éppen ezért kell nagy hangsúlyt fektetni a zárakra, hevederzárakra.

Mit jelent a hevederzárban a 2 és a 4 pont?

A 2. ponton védő hevederzár annyit jelent, hogy kettő oldalra megy a falba. Ez lehet vízszintesen, de lehet függőlegesen is. A 4. pontos hevederzár 4 oldalt megy a falba (függőlegesen + vízszintesen+ jobb oldalt + bal oldalt) középen találkozik a zárbetéttel.

 

Mindig törekedjen a tökéletes betörésvédelemre!

Kérjen tanácsot, segítséget ajtózár csere, betörésvédelem kapcsolatban szakembereinktől!

 

tel.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hevederzár ajtózár csere

A bejegyzés trackback címe:

https://ajtozarcsere.blog.hu/api/trackback/id/tr354855860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása