2012.10.28.
17:14

Írta: brenyus

Biztonsági ajtózárak

Biztonsági ajtózárak

 

biztonsagi1.jpgHa biztonsági ajtózárakról beszélünk, akkor az olyan zár márkákról van szó mint a Cisa,- Mottura,- Viro,- Abus,- Cr,- Atra Stb.. Ezeknek a cégeknek a zár típusait nem lehet finom nyitással, fúrással, savazással, ragasztózással kinyitni. Ezek olyan technológiával készülnek amik a mai xxi.sz-nak megfelelőek. Természetesen ezeknek a záraknak bizony húzósabb az áruk, de higgyék el megéri az utolsó forintig.

 

Végül is kétfajta betörési módszer van.

1.  amikor úgy törnek be hozzánk, hogy nyoma van. Például befeszítik vagy berúgják az ajtónkat vagy olyan módszerrel jutnak be lakásunkba aminek van látszó nyoma. Az ilyen betörésekre a biztosító kifizeti a kárunkat amennyiben van lakásbiztosításunk.

2. amikor úgy nyitják ki lakásunkat, hogy nincs nyoma vagyis ha nem megfelelő zár van felszerelve ki tudják nyitni finom nyitásos módszerrel. Az ilyen estekben a biztosító nem fizeti a kárunkat, mert nincs behatolási nyom. Ebben az esetben hiába is van lakásbiztosításunk 0-Ft ér.

A biztonsági zár azért is jobb az átlagos zártól, mert a biztonsági zárakat nem lehet finom nyitásokkal kinyitni.

Biztonsági hevederzár + Zárpajzs a védelemért!

 

hevederzar3.jpgNagyon sokfajta hevederzár kapható ma már Magyarországon is. Egyik ilyen betörési módszertől míg a másik olyan betörési módszertől védi lakásunk. A hevederzár csak abban az esetben fogja ellátni funkcióját, ha az megfelelően van felszerelve. Megfelelő ellendarabokkal és csavarokkal. Nem mindegy, hogy a hevederzárat is milyen csavarral szerelik fel. Fel lehet szerelni nagy kicsi csavarokkal és elemekkel is, de nagy valószínűséggel azt gyorsan fel is tudják törni, hisz elég csak annyi, hogy az ajtót jobban belökjék. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő alkatrészekkel szereljük csak fel a hevederzárat. Amennyiben a hevederzár jól van felszerelve ó, abban az esetben azt hiába lökdösik és rugdossák, az nem fog kinyílni.

A hevederzáraknál is nagyon fontos a zárpajzs. Ami azt jelenti, hogy kívülről nincs támadási felület ezáltal nem tudják a zárbetétet megfúrni és eltörni sem.

Hevederzár vagy Rácsos ajtó?

 

hevederzar2.jpgNos a hevederzárnak nagyon sok fajtája van. Van fél hevederzár, vízszintes hevederzár, függőleges hevederzár, Kereszt hevederzár( 4.pontosnak is szokták nevezni), mert négy oldalt megy a falba alul- felül- jobb és bal oldalt egyszerre és középen találkozik a zár.  Ezáltal oly annyira megerősíti az ajtót, hogy azon nem tudnak bejutni, amennyiben megfelelő zár és pajzs is van.

 

ajtoracs.jpgAz ajtórács azt gondolom senkinek sem kell ecsetelni, hogy hogyan néz ki, különböző mintájú és színű van illetve tudják készíteni, az ajtórácsoknál is nagyon fontos, hogy a benne lévő zár az biztonsági zár legyen. Ellenkező esetben ez sem fogja megakadályozni a behatolásokat.

 

 

A hevederzár és az ajtórács közötti különbség az, hogy mint a rácsoknál úgy érezhetjük magunkat, mintha a börtönben lennék a hevederzárnál ez nincs. A hevederzár nem az egész ajtón előtt helyezkedik el mint a rács, hanem belülről van felszerelve az ajtóra függőlegesen vagy vízszintesen vagy mindkettő ezáltal erősíti meg az ajtót.

 

Ha kérdése lennének a betörésvédelemmel kapcsolatosan éjjel nappal elérheti szakembereinket!

 

tel.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: zárcsere hevederzár ajtózár csere biztonsági hevederzár

A bejegyzés trackback címe:

https://ajtozarcsere.blog.hu/api/trackback/id/tr274855865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása